Grillisti Tuohisytyke on ympäristö-ystävällinen kaikkien tulisijojen sytyke

Nykyään lähes kaikkiin uusiin pientaloihin asennetaan varaava takka, puukiuas tai leivinuuni. Puilla lämmittäminen tuo tunnelmaa. Puulämmitys on myös toimiva varalämmitysjärjstelmä varsinaisen lämmitystavan mahdollisesti pettäessä. Puunpoltto on tekniikkalaji ja muutamilla pikkuvinkeillä puunpoltosta tulee ympäristöystävällisempää ja puusta saadaan parempi lämpöarvo.

Polttopuiden oikeaoppinen polttaminen

Kuivat puut ladotaan tulisijaan halkaistu puoli ylöspäin. Puiden päälle laitetaan muutama kiehkura tuohisytykettä ja tuohet sytytetään. Palavat tuohet sytyttävät vähitellen alapuolella olevat puut. Tuohisytykkeet tuottavat palaessaan lämpöä ja alapuolella olevista polttopuista alkaa vapautua palavia kaasuja. Kun nämä kaasut nousevat ylöspäin, ne eivät pääse pakenemaan palamattomina, vaan ottavat osaa palamiseen. Jos kylmiä pilkkeitä kuumennetaan altapäin, puut kyllä kaasuuntuvat, mutta eivät pala kokonaan. Tällöin syntyy runsaasti päästöjä. Päältä sytyttäminen on paras tapa lähes kaikissa tulisijoissa. Päästöt vähenevät ja sekä tulisija että piippu säilyvät puhtaampina. Polttopuista saadaan enemmän lämpöenergiaa. koska savukaasut palavat tehokkaasti alusta alkaen. Myös savun muodostus ja tulisijan savuttamisen riski pienenee ja palaminen on kaikilta osin puhtaampaa. Puunpolton onnistumista voidaan tarkkailla savupiipun savusta. Savun muuttuminen pian sytytyksen jälkeen vaaleaksi ja heikosti näkyväksi sekä lähes hajuttomaksi on merkki hyvästä palamisesta.

Grillin sytytys tuohilla

Myös grillihiilet voidaan sytyttää tuohisytykkeellä. Grillihiiliä kaadetaan keoksi grillin pohjalle. Päälle lisätään kourallinen tuohisytykettä. Hiilet tasataan syttymisen jälkeen. Tuohisytykettä käyttämällä grillauksen voi aloittaa heti, kun lämpöä on riittävästi. On muistettava, että grillinsytytysnestettä käytettäessä grillaus aloitetaan vasta, kun hiillos hehkuu kunnolla ja sytytysneste on varmasti palanut pois.

Grillisti Tuohisytyke on ympäristöystävällinen tuote kaikkien tulisijojen, kuten takkojen, saunanpesien ja puuliesien sytytykseen. Tuohisytykkeellä syttyvät vaivatta myös nuotiot ja hiiligrillit. Grillisti Tuohisytyke on puhdasta, kuivattua koivun tuohta. Se on riittoisaa. Yksi 14 litran pussi riittää noin 50 sytytyskertaan.