Grillausvinkkejä

Grillaus on ehdottomasti yksi kesään kuuluvista nautinnoista. Raikkaassa kesäsäässä on mukava grillailla ja nautiskella itse valmistettuja grilliherkkuja. Grillisti hiilellä valmistat helposti perheelle vaikka kokonaiset kesäateriat. Grillatessa kannattaa kuitenkin muistaa tietyt asiat, jotta saavutat parhaan lopputuloksen:

- Kun grillaat hiilillä, valmista hiillos Grillisti-hiilipakkauksen ohjeiden mukaan. Parila, muurinpohjapannu tai alumiinifolioalusta on hyväksi avuksi grillin ritilän päällä. Hyvät grillipihdit ja patakintaat estävät pienet palovammat. Kaupoista löytyy runsaasti muitakin grillausta helpottavia apuvälineitä.

- Grillattavaksi kannattaa valita nopeasti kypsyviä ja sopivasti rasvaa sisältäviä lihatuotteita, sillä pieni rasvamäärä mehevöittää lihaa. Nopeasti kypsyviä lihatuotteita ovat esim. porsaan ulko- tai sisäfile, naudan tai lampaan ulkofile, kyljykset sekä broilerin fileet, rintapalat tai koivet. Grillattavien tuotteiden olisi hyvä olla huoneenlämpöisiä, jotta ne eivät jäähdyttäisi grilliä. Lihan pinta kannattaa kuivata ja lihapalojen tai vartaiden pinnalle olisi hyvä sivellä grillauskastiketta ennen grillausta ja sen aikana.

Makkara on perinteinen ja helposti valmistettava kesäruoka. Tavallisten makkaroiden lisäksi makkaraa löytyy myös erityisruokavalioita tarvitseville ja jopa kasvissyöjille löytyy omansa! Makkarat on hyvä lämmittää kuumassa vedessä, avaamattomassa pakkauksessaan ennen grillausta. Näin varmistat, että ne lämpenevät tasaisesti myös grillissä.

Grillissä voi valmistaa myös kasviksia. Suosittuja ovat mm. perunat, herkkusienet, paprikat, sipulit, tomaatit, maissit ja kesäkurpitsat. Näistä voit valmistaa vaikka herkullisia kasvisvartaita lihan lisukkeeksi. Myös erilaiset leivät paahtuvat herkullisiksi hiiligrillin lämmössä.

- Kypsennä grillattavat tuotteet kuumalla hiilloksella. Pihvien pinta kannattaa ruskistaa ensin lähellä hiillosta ja sitten nostaa ritilä korkeammalle, noin 10 -15 cm:n korkeuteen hiilloksesta. Makkaraa voit paistaa ritilän päällä tai vaikkapa kepin nokassa.

KESÄHERKKUJEN VALMISTUS ONNISTUU GRILLISTI HIILELLÄ!